Paula Latvajärven esittelemä läskipyörä on harvoin kirjastossa säilytyksessä, sillä laitteille on kysyntää ympäri vuoden.
Parkanon kaupungin verkkosivujen uudistus on määrä kilpailuttaa tänä vuonna.
Kirjoittaja on kunnallishallinnon parissa työskentelevä yrittäjä, kouluttaja ja konsultti.
Koskirannantien omakotitalo oli ilmiliekeissä. Kuva on otettu ennen palokunnan saapumista paikalle.
Aki Haapaniemi
Tytti Sarjala aloitti tutkijanuransa 1980-luvulla männyn sienijuurista. Mänty on edelleen hänen suosikkikasvinsa.
Niina Kivioja
Kirjoittaja on Ylä-Satakunnan toimittaja.
Aki Ullgren perustaa kosteikon taustalla näkyvälle alueelle.
Heikki Pettinen
Kuvituskuva
Ylä-Satakunnan arkisto/Niina Kivioja
Finaalin ratkaisu. Joonas Juupajärvi lähdön viimeisessä mutkassa sisäreunassa ja Ari-Pekka Pylväs ajautumassa ulos radalta.
Vesa Rauhala
Viikon lista on toimituksen keräämä ajankohtainen lista.
Tämä kuvituskuva on influenssarokotteesta.
Jukka Huikko
Tero Tukiainen puolustaa 2019 saavutettua luokan kaksi hopeamitalia ja hakee parannusta luokan yksi viidenteen tilaan.
Vesa Rauhala
Pääkirjoitukset ovat lehden kannanottoja ajankohtaisiin asioihin.
Elämä koronaviruksen piinaamassa, vahvasti rajoitetussa Suomessa on jatkunut, mutta arki on monella muuttunut radikaalisti. Pienyrittäjille isku on ollut valtava ja äkillinen. Toki lomautukset tai muut toimet näkyvät myös palkansaajien arjessa.
Kylät ja asukasyhdistykset huomio. Nyt on tilaisuus saada näkyvyyttä Ylä-Satakunnan kesälehdessä.
Ylä-Satakunta on pyytänyt kyläyhdistyksiä ilmoittautumaan kesälehden juttua varten. Kyse on kepeästä ja markkinointihenkisestä haasteesta.
Kuvassa olevat lauteet löytyvät siirrettävästä saunasta.
Sari Peltomaa Kehitys-Parkista kokoaa listaa parkanolaisista ja kihniöläisistä vuokrattavissa olevista saunoista. Vuokrasaunat julkaistaan ainakin Visit Parkano- ja Visit Tampere-sivustoilla.
TALJAn keräämien ennakkotietojen mukaan sai maaliskuun tieliikenteessä surmansa 49 ihmistä, joista oli miehiä 32 ja naisia17. vastaava kokonaisluku vuotta aikaisemmin oli myös 49.
Yhteistyö Parkanon kaupungin ja Kolmostien Terveyden välillä on terveys- ja hyvinvointijohtaja Taina Niirasen ja johtavan lääkärin Lasse Korven mukaan tällä hetkellä hyvin sujuvaa ja tiivistä. He muistuttavat, että läheistä yhteistyötä tehdessäkin kuitenkin tulee pitää fyysistä etäisyyttä toisiin.
Niina Kivioja
Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila näyttää toistaiseksi Parkanon ja Kihniön alueella rauhalliselta. Näin toteavat Parkanon terveys- ja hyvinvointijohtaja Taina Niiranen ja Kolmostien Terveyden johtava lääkäri Lasse Korpi.
Ville, Pasi ja Valtteri Vienola hitsaavat metallista kehikkoa tulevaa rakennustyömaata varten. Telineen päällä tehdään aikanaan kattoelementit Luoman Oy:n uuteen pakkaushalliin.
Vienola Talot Oy:n hallissa Kuivasjärvellä hitsataan jigiä. Termi viittaa viehekalastukseen, mutta tässä yhteydessä se tarkoittaa telinettä, jonka päällä valmistetaan rakennuselementtejä.
Väinönkatu 3:ssa olevassa yksiössä tehtiin pintaremontti ennen uuden vuokralaisen muuttoa lokakuussa 2018.
Ylä-Satakunnan arkisto
Parkanon kaupungin vuokrataloyhtiöllä ei mene hyvin. Velkaa on paljon, sekä rahallista että korjausvelkaa. Vuokratulot eivät tahdo riittää kaikkiin rahanreikiin. Puhumattakaan siitä, että yhtiön talot on taseessa arvostettu paljon korkeammalle kuin kukaan niistä suostuisi maksamaan.
Parkanon kaupungin vuokratalot Oy syntyi vuonna 1996, kun kaupunki fuusioi 7 omistamaansa aravavuokrataloa. Ylä-Satakunnan silloisen uutisen mukaan asia oli ollut vireillä monta vuotta. Yhtiöön liitettiin kiinteistöosakeyhtiöt Kallionkerttu, Pahkalankatu, Parkanon Väinönkatu, Parkasato, Rauhalanniemi, Parkanon Veteraanitalot ja Parkanon Pahkalankartano.
Turve taipuu moneksi – kirjaimellisesti. Akustiikka-, muotopuriste- ja öljynimeytystuotteita karvialaisesta turpeesta valmistava Konto Oy on viime vuosina panostanut erityisesti sisustukselliseen puoleen. Toimitusjohtaja Sami Laitila kertoo, että sekä akustiikka että sisustus sopivat samaan lauseeseen.
Parkanon kaupunki ei ole lannistunut, vaikka vuokra-asuntoyhtiöiden pyörittäminen ilman veroeurojen apua ei ole onnistunut viimeksi kuluneiden 40 vuoden aikana. Kaupungin uusi vuokratalo kohoaa parhaillaan keskustan paraatipaikalle Pappilansalmen rantaan.
Konton molemmissa tuotantohalleissa on täysi tohina päällä. Koronaepidemian aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta tuotanto pyörii normaalisti. Ovisuissa on käsidesipullot, joita henkilökunta pumppaa mennen tullen.
Tämä kuva on tammikuulta 2019, jolloin Kihniön kausiasukkaat ry piti lauantaikahvilaansa Puumilassa. Kuvassa olivat tuolloin Niilas ja Sami Hyöty, Kirsti Ruskokivi, Kirsi Kärki, Anneli Antila, Leif Saarela ja Anita Salonen.
Laura Jokisalo
Jotta Kihniön runsaslukuinen mökki- ja kausiasukaskansa saisi äänensä kuuluviin, perustettiin Kihniön kausiasukkaat ry -niminen yhdistys elokuussa 2018.
Ahmaa luullaan joskus pieneksi karhuksi ja päin vastoin.
Aino Uski
Suurpetokeskustelussa ahma on jäänyt sivuosaan, vaikka se on aito peto, taitava saalistaja, verenhimoiseksikin kutsuttu. Ahmalla on osansa luonnon ekosysteemissä niin kuin porollakin. Kun kuvaan tulevat elinkeinon edut, suurpetoriidan ainekset ovat koossa.
Pienten paikkakuntien asuntojen ja kesämökkien hinnat ovat tulleet alaspäin ja kysyntä laskenut. Jos jokin myyntivaltti on, se on halpa hinta, mökkien kohdalla myös sijainti. Myyjä saa myös varautua siihen, että myyntiaika voi olla pitkä.
Myytäviä asuntoja, loma-asuntoja ja tontteja on tänä päivänä melko helppo selata verkon palveluista. Näitä palveluita on puolestaan tarjolla useampia.
Vuosi sitten kevättalvella meidän perheessä elettiin monella tapaa paineessa asuntotilanteen johdosta. Kesäkuun alusta oli määrä aloittaa työt Parkanossa, mutta sopivaa asuntoa ei tahtonut löytyä millään. Olimme jo keskustelleet siitäkin vaihtoehdosta, että olisin muuttanut alkuun yksin Parkanoon. Lapsiperheen arkeen ja talouteen tämä olisi tuonut monenlaisia lisähaasteita, joita monestakin syystä johtuen ei silloin kaivattu.
Paikallislehti Ylä-Satakunta on julkistanut uusia palveluita, jotka on sopivat mainiosti asuntoa myyville, ostaville tai alan ammattilaisille, eli kiinteistönvälittäjille.
Suomi ja koko maailma on tällä kertaa hiljentynyt, kuin pääsiäistä valmistavaan Hiljaiseen viikkoon. Ilmassa on kuin surunharso, pelkoa tulevasta, jopa kuoleman todellisuuden pohdiskelua. Tämä näkyy hiljaisina ja yksinäisinä kouluina, kirjastoina ja jopa kaupungin katuina. Vain joki virtaa ja linnut laulavat kevättä.
Pääsiäistiput ovat yksi pääsiäisperinne. Kuvan silkkikanatipu kuoriutui keväällä 2018.
Kotipuolessa pienet virpojat kiersivät ovien takana heti palmusunnuntaina aamusta alkaen. Tai toisen perinteen mukaan vasta tulevana lauantaina. Tällä kertaa ketään ei ovella näkynyt, ja tilannetta selittää tietty korona. Tosin kirjoittajan tiedossa ei ole, missä määrin virpominen lukeutuu pääsiäisen perinteisiin täällä historiallisessa Ylä-Satakunnassa. Tämä jää koettavaksi ja nähtäväksi siis ensi pääsiäisenä.
Tassupyykin hoitola ja eläintarvikemyymälä avautuu 8. huhtikuuta. Remontoidut tilat ovat viimeistelyä vaille valmiit. Nina Niemen ja Lempi-koiran takana on koirien pesupöytä, joka odottaa asennusta hoitolan pesu- ja trimmaushuoneeseen.
Karvian palvelutarjonta täydentyy, kun koirien trimmauspalvelu ja eläintarvikeliike Tassupyykki avaa toimitilansa huhtikuun 8. päivä.
Ylä-Satakunnan alueen tapahtumia ja menovinkkejä
Parkanontie 45, 39700 Parkano
Y-tunnus 0214255-5
Puhelin: 029 1706 680
asiakaspalvelu@ylasatakunta.fi
toimittajat@ylasatakunta.fi
etunimi.sukunimi@ylasatakunta.fi
Sivustomme käyttää evästeitä.