Vuosien kuluessa jokainen poliittinen ryhmä on omalta osaltaan tehnyt virheitä Parkanon talouden hoidossa. Ehkä myöskin virkahenkilökunnassakin on ollut hieman avitusta.
Nuori kanahaukka oli talitiaisten perässä. Ne lensivät liian lähelle ikkunaa, eikä haukka kerennyt kaartaa vaan pamahti kynnet edellä lasiin. Tinteillä oli onnistunut kaarros. Puolisen tuntia haukka ihmetteli, mikä on homman nimi. Huomasi sitten, ettei tässä pahemmin käynytkään. Seurattiin, että haukalla oli kaikki hyvin ja se pääsi siivilleen.
Terttu Lautamäki
Aika jännä kun kunnalta penää säästöjä sama puolue, joka ehdottaa että Karviaan tehtäisiin satojen tuhansien eurojen monitoimikenttä! Urheiluun kun on muutenkin panostettu enemmän kuin monella isolla paikkakunnalla. Outoa on...
Päätoimittaja Jukka Huikko oli haastatellut (YS 26.11.2023) kahta karvialaista kokoomuspoliitikkoa juttuun, jossa kritisoitiin kunnan ansiotulojen veroprosentin nostoa ja kunnan panostuksia hyvinvointiin.
Vuonna 2022 lähti käyntiin nykyinen Satakunnan hyvinvointialue. Erikoissairaanhoito, perusterveydenhoito, sosiaalityö sekä palo- ja pelastustoimen toiminnot yhdistettiin. Kokonaisuus on todella iso.
Toivotaan uusia asukkaita, paluumuuttajia jne. Parkanoon. Ketä kiinnostaa, kun palvelut vaan vähenee. Onko paikkakunnalla enää lauantaisin palvelevaa vesikalusteliikettä? Rikkuu ne putket ja pumput viikonloppuisinkin.
Parkanon kaupunki on ajautunut sellaisiin talousvaikeuksiin, joita on koettu edellisen kerran 1990-luvun alun lamassa.
Keskusta lupasi aluevaaleissa puolustaa sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen lähipalveluita, ja tästä pidämme kiinni. Vaalien jälkeen olemmekin johdonmukaisesti esittäneet, että hyvinvointialueen palveluita on jatkossakin tarjolla kaikissa kunnissa, myös kiinteiden palvelupisteiden muodossa.
Isänpäiväliputus Kihniössä ihmetyttää. Kunnan lipputangot kuulemma jäässä, onneksi muualla pystyttiin liputtamaan.
Toimittaja Heikki Pettisen Parkanon valtionosuuksia koskevan Ylärin jutun tiimoilta (s. X) teen seuraavan ehdotuksen: On aika tunnustaa tosiasia, Kihniön ja Parkanon on syytä yhdistyä ensi vaalikauden alussa.
Vanhemmat! On ehkä liioiteltua toivoa kaikkien olevan kavereita, saati ystäviä keskenään. Emmehän me aikuisetkaan sitä ole.
Korona yllätti. Ensin eteläinen Suomi havahtui useisiin tartuntoihin ja kouluaikainen ystävänikin vastasi puhelimeen Peijaksen sairaalassa, todella sairaana. Nyt korona on yllättänyt myös Pirhan alueella, Parkanossa ei saa aikoja rokotuksiin.
Vuonna 1906 valmistunut kirkonkylän vanha koulu on Kihniön vanhin julkinen rakennus.
Kihniön kansakoulu ry:n jäseniltä on kyselty, miksi haluamme säilyttää kirkonkylämme entisen koulurakennuksen ja mihin käyttöön. Olemme keskittyneet koulun rakennus- ja kulttuuriperintöarvoon osana Kihniön historiallista kyläkuvaa ja sen säilymiseen pääraitin maisemassa. Olemme myös tutkineet restaurointialan oppilaitoksen Ikatan kanssa koulun akuuttia korjausta.
Rauhan mies ja Karjalan poika Ahtisaari on poissa. Kaipauksella toisen polven karjalainen.
Kuntaliitosten myötä entisistä itsenäisistä kunnista on jäljelle vain muistot. Ennen vireät ja hyvinvointia kuntalaisille tarjonneet palvelut ovat kadonneet keskittämisien myötä. Kauppojen tyhjiä ikkunoita, autiotiloja ja hiljaisia kyläteitä. Näin on käynyt, kun ”leveämpiä hartioita” haettiin.
Ylä-Satakunnan alueen tapahtumia ja menovinkkejä
Parkanontie 45, 39700 Parkano
Y-tunnus 0214255-5
Puhelin: 029 1706 680
asiakaspalvelu@ylasatakunta.fi
toimittajat@ylasatakunta.fi
etunimi.sukunimi@ylasatakunta.fi
Sivustomme käyttää evästeitä.