Minkähän takia kotihoidon hoitajat saa parkkeerata autonsa tk:n asiakaspaikoille? Kyltissä isolla P Asiakas 8–16. Eikö osata lukea vai eikö jakseta kävellä sieltä mistä muutkin työntekijät?
Aluksi on kiitettävä kaupunginjohtajaa ja hallitusta, että tämä asia on tuotu valtuustoon. Olemme usein puhuneet valtuuston roolin pienenemisestä päätöksenteossa. Toivottavasti tämä myönteinen ilmiö jatkuu ja valtuusto saa ottaa kantaa jatkossakin Parkanoa koskevissa merkittävissä asioissa.
Minne on kadonnut (su 10.11.) Parkanon kaupungin sivuilta kaupunginhallituksen edellisen kokouksen pöytäkirja, joka siellä kyllä jo julkaistiin? Onko tehty "seurakunnat" eli poistettu julkisuutta herättänyt aihe, tällä kertaa kiusaamista koskenut pöytäkirja?
Reijo Ojennus vastaa nimettömälle näpyttelijälle: Kun työntekijä ahdistuu työpaikallaan, on sallittua vaihtaa työmaata. Niin kuin sanoin, meillä ei ole ongelmaa, ellemme itse sitä tee. Seurakunta on saanut uuden kanttorin, ja toivotamme perheen tervetulleeksi Parkanoon.
Toivotaan, että tulisi joku taho yrittämään ostaa vanhan lukion, että säästyisi yksi Parkanonkin mahtava kivikoulu ja suojelu pysyisi niin kuin se on.
Pirkanmaan hyvinvointialue piti 23.10. tiedotustilaisuuden, joka koski Pohjois-Pirkanmaan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistä. Olin ällistynyt. Pirha aikoo yhdenmukaistaa alueemme ulkoistamalla palvelut. Mänttä–Vilppulan, Juupajoen Mäntänvuoren Terveys Oy sekä Parkanon ja Kihniön Kolmostien Terveys Oy palvelut on järjestänyt Pihlajalinna. Virtain Keiturin Sote Oy, johon Ruovesi kuuluu, ajetaan alas.
Heikki Pettinen
Taisto Eerik Nummi syntyi Tampereella 13.6.1941 kolmilapsiseen perheeseen. Hän pääsi ylioppilaaksi Tampereen klassillisesta lyseosta 1962. Viimeistään ylioppilastodistus todisti Taiston kirjallisen osaamisen. Äidinkielestä tuli laudatur, kirjallinen esitys 10, ja hänet palkittiin koulun parhaana aineenkirjoittajana 10 000 markan stipendillä. Yhteiskuntatieteiden maisteriksi Taisto valmistui Tampereen yliopistosta 1971.
Yksi Kihniön valtuutettu ajattelee kunnan vanhan suojelukohteen myynnin olevan järjellä oikea ratkaisu ja purkamiskustannukset säästyisivät. Ostaja kunnostaisi koulun omiin tarpeisiinsa. On varmaan vaikea yhtälö ymmärtää. Parkanonkin kannattaisi jättää lukio ja päiväkoti purkamatta ja säästää paljon kuluja, että saisi joskus sen Kaarnan rakennettua lopullisesti koulun käyttöön.
LLauantaina 28.9.2024 Yle TV1 esitti keskusteluohjelman, jonka aiheena oli vakava aihe eli kuolema. Ohjelmassa juontaja haastatteli neljää eri henkilöä, jotka ovat elämässään joutuneet hengenvaarallisiin tilanteisiin. Osa haastatelluista oli kuin ihmeen kaupalla pelastunut vaikeista tilanteista.
Eikö näille muutamille sankareille voi tehdä jotain? Kaikille pitäisi olla laki sama. Oli sitten sorakeisari tai romuautokauppias. Jos on mäki epäsiisti se siivotaan.
Onko suuri välttämättä kaunista? Tätä kysymystä täytyy miettiä myöskin hyvinvointialueilla. Näennäiset säästöt voivat kostautua jossain toisessa kohdassa jopa moninkertaisina menoina. Lääkäri–sairaanhoitaja-pari voi tehokkaasti hoitaa pienen kunnan tai alueen lähihoidon tarpeet aika pitkälle.
Olen nyt ollut kuukauden täällä Kaliforniassa ja joku "neropatti" on sen havainnut ja yrittänyt kalastella vähän rahhoo minun nimissäni.
Pojat, täällä näkyy: Joku tuonut kaurapuuron jämät, nyt syömään.
Terttu Lautamäki
Yläri voisi selvittää, mistä saunan rahoitus ja käyttökulut jatkossa tulee. Ettei vain veronmaksajilta?
Hyvinvointialueiden kustannustehokkuuden etsintä on heikentänyt sosiaali- ja terveyspalvelujen tasoa. Järjestelmä perustuu niukkojen resurssien tehokkaaseen käyttöön, jolloin sen taloudellinen realiteetti on jatkossakin niukkuuden jakoa. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että ilta- ja yöpäivystyksiä on karsittu ja toimipisteitä on lopetettu.
Ylä-Satakunnan alueen tapahtumia ja menovinkkejä
Parkanontie 45, 39700 Parkano
Y-tunnus 0214255-5
Puhelin: 029 1706 680
asiakaspalvelu@ylasatakunta.fi
toimittajat@ylasatakunta.fi
etunimi.sukunimi@ylasatakunta.fi
Sivustomme käyttää evästeitä.