Moni ihmettelee sitä, että kunta haluaa edelleenkin purkaa Kihniön Kirkonkylän kansakoulurakennuksen, vaikkei sen tonttia enää tarvitakaan muuhun, kuten jääkiekkokentäksi.
Kihniön kunta on hakenut 650 000 euron harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta. Korotuksen edellytyksenä on, että edellä mainitut vaikeudet osoitetaan poikkeuksellisiksi tai tilapäisiksi.
Kauhea möykkä nousi nuorison (Elokapinan) maalatessa eduskuntatalon pylväitä. Miksi? Ihmettelen siksi, kun kuuntelen ihmisiä. Ainakin itse kohtaan paljon heitä, jotka sanovat suoraan kuinka ”kirveellä olisi töitä”.
Kansakoulun ränsistyminen jatkuu: sateella jostain ylhäältä tuleva vesi valuu viallisista ränneistä ja syöksytorvista seiniä pitkin. Lahot seinälaudat täytyy siksi ilmeisesti purkaa ennen kuin niiden lahoaminen yltää hirsirunkoon, josta kunta toivoo saavansa lisätuloja rakennuksen purkamisen yhteydessä.
ikäkö lie
joka voimat vie
huvita ei mikään
mieli vain tekee
nukkua pitkään
kehokin kankea
tällainen osako
vanhalle lankeaa
Jotta olisi mahdollista arvioida realistisesti, milloin Myyränkankaan turbiinit voisivat olla tuotannossa, tein laskelman. Täsmällisen tiedon puutuessa olen käyttänyt amerikkalaisia lähteitä yhden voimalaitoksen investointikustannuksista, tosin näin suuria ei ole vielä rakennettu.
Mitä yhteistä on Maurintorilla, Yhtenäiskoululla, Sirola Centerillä, Kihniön kirjastolla, Päpsin Grillillä, Pyhäniemellä, Tiian Tuvalla, Kihniön teknisellä toimella ja monella muulla?
Kihniön kunnanvaltuuston hyväksyttyä sopeutusohjelman vuosille 2024-26 tein sen pohjalta ennusteen, jossa kaikki nyt tiedossa oleva on huomioitu.
Ylä-Satakunnassa oli (6.6.2024) artikkeli Kihniön Närhinkankaalle suunniteltujen tuulimyllyjen ympäristövaikutuksen arvioinnista [Närhinnevan tuulivoima]. Reilut 90 vuotta sitten Närhinkangas – tai silloin Närhen Kangas – oli lehtien palstoilla laajemminkin.
Kaunis kesäilta
tyyni järvenpinta
vastarannalla joutsenpari uiskentelee
kuikkakin äännähtelee
rannalla kaksi hiljaista
mies ja vehreä rantakoivu
hyttyset, niin no
kuuluvat suveen
Kävin perjantaina 7.6. Sydänsairaalassa tahdistimen tarkastuksessa. Käynti onnistui erinomaisesti. Kuitenkin seuraavina päivinä olo tuntui erilaiselta. Tahdistimeen tehtiin pieni muutos, ja olisin halunnut puhelimella tarkistaa, johtuiko oloni pienestä korjauksesta. Toki kysyin jo paikan päällä, mitä korjaus aiheuttaa elämälleni. Ei mitään, paitsi tahdistin toimii puoli vuotta pidempään.
Kihniön väki vähenee noin 35 hengellä joka vuosi. Eläkeläisten määrä pysyy vuodesta toiseen saman noin 735 henkenä. Väen väheneminen kohdistuu aktiivi-ikäisiin perheisiin. Se tarkoittaa veronmaksajien ja lasten vähenemistä.
Ei hetken rauhaa, etteikö pienten kuntien toiminta edellytyksiltä vedetä niin sanotusti mattoa alta. Pihlajalinna ja Kolmostien Terveys etunenässä tekevät kaikkensa, jotta Kihniön terveyskeskus kohta kaikuu tyhjyyttään.
Puumilassa järjestettiin 16.4. Myyränkankaan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arvioinnin ja kaavoituksen yleisötilaisuus. Ilolla saimme huomata, että tilaisuus houkutteli paikalle runsaasti aiheesta kiinnostuneita kuntalaisia.
Juha Suni.
Arto Papunen
Laki ympäristövaikutusten arvioinnista tarjoaa kansalaisille varsin hyvän mahdollisuuden perehtyä tuulivoimaan liittyviin asiakirjoihin. Kihniön Myyränkankaan hankkeen tiedotus ja lausuntojen antamisen mahdollisuus on tähän mennessä hoidettu lain kirjainta ja toimiviksi havaittuja tapoja noudattaen.
Ylä-Satakunnan alueen tapahtumia ja menovinkkejä
Parkanontie 45, 39700 Parkano
Y-tunnus 0214255-5
Puhelin: 029 1706 680
asiakaspalvelu@ylasatakunta.fi
toimittajat@ylasatakunta.fi
etunimi.sukunimi@ylasatakunta.fi
Sivustomme käyttää evästeitä.